Felhasználási feltételek

FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

Jelen Felhasználási feltételek dokumentum tartalmazza a Felhasználók számára szükséges összes információt, szabályozást és nyilatkozatot, mely a weboldal használatával van összefüggésben.

Jelen Felhasználási Feltételek dokumentum három részből áll:
I. Honlaphasználat
II. Jogi nyilatkozat
III. Adatkezelési irányelvek

I. HONLAPHASZNÁLAT
1. Regisztráció és bejelentkezés
1.1. Regisztráció Email címmel
A Honlapra a kijelző jobb felső sarkában látható „Regisztráció / Bejelentkezés” gombra kattintva regisztrálhatsz, E-mail cím segítségével.
1.1.1. Alap adatok megadása
A regisztrációnál az alábbi adatokat kell megadni:
– Felhasználónév
– E-mail cím
– Jelszó

A regisztráció gombra kattintással egyetértesz és elfogadod a Felhasználási feltételeket, amely tartalmazza a Jogi nyilatkozatot és az Adatkezelési irányelveket.
(Jelen dokumentum II. Jogi nyilatkozat és III. Adatkezelési irányelvek pontban olvashatóak.)

A regisztrációnál lehetőséged van hírlevélre való feliratkozásra is, de ez nem kötelező.

1.1.2. Megerősítés
A „REGISZTRÁCIÓ” gombra kattintás után az általad megadott E-mail címre egy „Fiók megerősítése” email érkezik. Az ebben található linkre kattintva erősítheted meg a regisztrációt.

1.2 Bejelentkezés folyamata a közösségi média segítségével
A Honlapra a kijelző jobb felső sarkában látható „Regisztráció / Bejelentkezés” gombra kattintva regisztrálhatsz, a közösségi média segítségével.

Kérjük, válaszd ki, hogy mely közösségi média segítségével szeretnél a honlapra regisztrálni.

Google
– Kattints a Google feliratú gombra.
– Megnyílik a Google fiókok oldala. (Ha nem vagy bejelentkezve, kérjük, jelentkezz be a Google fiókodba.)
– A Google ezeket az adatokat fogja átadni a honlapunk számára: E-mail cím, alapvető profiladatokat és a névjegyek kezelése.
– Kattints az „Engedélyezés” feliratú gombra.
– A Google segítségével a fiókod elkészült, ezentúl, ha be vagy jelentkezve a Google-be, akkor az apronepepr.hu-n elegendő a jövőben csak rákattintani a Google gombra és a honlap beléptet.

1.2 Bejelentkezés folyamata
A honlap jobb felső sarkában található „Regisztráció / Bejelentkezés” gombra kattintva a bejelentkező oldal nyílik meg. Ezen az oldalon a felhasználónév és jelszó páros helyes kitöltése után a „BEJELENTKEZÉS” gombra kattintva tudsz bejelentkezni.

Ha a bejelentkezés során bejelölöd az „Emlékezz rám” négyzetet és ezt a böngésződ is támogatja, akkor a továbbiakban a bejelentkezésed automatikus lesz.

2. Személyes fiók, profil és üzenetek

2.1 Belépés a saját fiókba
Bejelentkezés után automatikusan a saját profil oldal jelenik meg. De szintén elérhető a felső menüsorban a profil névre kattintva érhető el a saját fiók összegző felülete.

2.2 Saját fiók
Ellenőrizheted a jelenleg látható nyilvános adatlapodat és profil képedet. A profil fotó alatt található „Profil szerkesztése” gomb segítségével tudod szerkeszteni az adataidat és a jelszavad. Ezt bővebben egy lejjebb lévő pontban fejtjük ki.

2.2.1 Apróhirdetések
Itt látható az összes feltöltött hirdetéseid rövid kivonata.

A „Szerkesztés” feliratú gomb segítségével tudod módosítani az adott hirdetést. A hirdetés szerkesztésről bővebben ezen a linken tájékozódhatsz.

A „Kiemelés” feliratú gomb segítségével tudod az adott hirdetést előre sorolni, kiemelni. A hirdetés utólagos kiemelésről bővebben ezen a linken tájékozódhatsz.

A „Törlés” feliratú gomb segítségével tudod törölni az adott hirdetést. (Törlés után a hirdetés visszaállítására nincs lehetőség)

2.2.2 Kedvenc hirdetéseim
Itt látható a mások által feltöltött és kedvencként megjelölt hirdetések.

Hirdetések kedvencé jelölése:
Erre több lehetőség van, akár a főoldalon / kategória oldalon található a hirdetés feladásának dátuma mellett látható szív ikonra kattintva. Vagy az adott hirdetés megnyitása után a honlap alján található „Kedvencek közé helyezem” gomb segítségével.

Hirdetés törlése a kedvencek közül:
Erre több lehetőség van, akár a főoldalon / kategória oldalon látható a hirdetés feladásának dátuma mellett látható „Jelölés törlése”. Vagy az adott hirdetés megnyitása után a honlap alján található „Kedvenc jelölés törlése” gomb segítségével.

2.3 Profil adatok szerkesztése
Ezt a felületet a jobb felső sarokban található felhasználó névre kattintva a profil fotó alatt található „Profil szerkesztése” gomb segítségével lehet elérni.

Az alábbiakat lehet módosítani / megadni:
– Teljes név
– E-mail cím
– Telefonszám
– Személyes leírás
– Profil fotó

Az adatok elmentése érdekében feltétlenül szükséges a „Frissítés” gombra való kattintás!

2.4 A regisztrációnál megadott jelszó és Email cím megváltoztatása
Jobb felső sarokban található felhasználó névre kattintva a profil fotó alatt található „Profil szerkesztése” gomb segítségével lehet elérni a felületet.

2.4.1 Email cím módosítása:
E-mail címet módosítható, de az új E-mail címre érkező üzenetben ezt még jóvá kell hagyni.

2.4.2 Jelszó módosítása:
Az új jelszót a „Jelszó módosítás” mezőbe kell írni, majd az „Új jelszó még egyszer” mezőbe is. Ha nem szeretnél jelszót módosítani, mindkét mezőt hagyd üresen.
Továbblépés előtt mindenképpen szükséges kattintani a „Frissítés” gombra!

2.5 Felhasználói fiók törlése
A Felhasználói fiók törlésének igényét egy ebből a célból küldött, egyértelműen erre vonatkozó kéréssel lehet megtenni. Az E-mail üzenetet az [email protected] E-mail címre kell küldeni.

A fiók törlése után a Felhasználó tartalma (hirdetések, üzenetek stb.) a weboldalon törlésre kerül, azok visszaállítására nincs lehetőség.

(További információk a jelen Felhasználási feltételek dokumentum II. Jogi nyilatkozat 2.7 pontjában olvashatóak.)

2.6 Nyilvános profil
A regisztrált felhasználók által megadott adatokból az alábbiakat láthatják a honlap látogatói:
– Felhasználónév
– Teljes név, ha ki van töltve
– A feltöltött vagy az alapértelmezett profilkép
– A Felhasználó összes hirdetése
Opcionális, beállítás után látható:
– Telefonszám
– Személyes leírás

2.7 Üzenetek
Bejelentkezés után a felső menüsorban az „Üzenetek” gombra kattintva érhető el. Itt található a weboldalon belüli üzenetek különböző könyvtárakra bontva. Hasonlóan mint egy E-mail kliensben lehet kezelni vagy akár eltávolítani üzeneteket.

3. Hírlevél

3.1 Hírlevélre való feliratkozás
A következő módokon van lehetőség feliratkzoni.
1.1.1 A Honlap oldalsó paneljében található „Hírlevél feliratkozás” mezőbe beírni a nevet, email címet és ki kell választani a heti rendszerességet, majd a „Feliratkozom” gombra kell kattintani. (Felhasználói fiók nélkül is lehetséges.)
1.1.2 A kérdés / szavazás feltöltés oldalon található „Hírlevél” gombra kattintva megnyílik a feliratkozó modul. Az adott mezőbe meg kell adni a nevet, email címet, kiválasztani a heti rendszerességet majd a „Feliratkozom” gombra kell kattintani.

3.2 Hírlevélről való leiratkozás
A hírlevél alján látható linkre kattintva lehet leiratkozni a hírlevelekről.

4. Hirdetések
4.1 Hirdetés létrehozása
A hirdetés létrehozásánál vedd figyelembe azt, hogy a hirdetést esetleg olyan ember is olvassa, aki kevésbé mozog rutinosan az adott témában. A hirdetés leírásánál fogalmazz egyszerűen és közérthetően.

A hirdetés felvitele közben a nem teljesen befejezett felvitel nem kerül automatikusan mentésre. Ha bármi okból félbe van hagyva a hirdetés felvitel, akkor mindenképpen javasolt lementeni a saját gépre a hirdetés adatait, hogy a későbbiekben újra fel tudd használni.

Az „INGYENES HIRDETÉS FELADÁSA” gomb, a böngésző jobb felső sarkában található (mobilon a menüsorban a + jel). Bejelentkezett Felhasználó itt tud feltölteni új hirdetést.

4.1.1 Ingyenes vagy kiemelt hirdetés kiválasztása
A Felhasználóknak lehetőségük van, hogy ingyenesen vagy kiemeléssel, akár 20x több megjelenéssel szeretné-e feltölteni a hirdetést.

Ingyenes hirdetés
A csomagnak a költsége 0 forint. A hirdetés 90 napig látható ezután a rendszer nem publikus állapotra változtatja a hirdetést és 30 nappal a hirdetés lejárta után a rendszer automatikusan törli. (A Felhasználónak van lehetősége a saját hirdetés törlésére.) A kategória és a főoldalon a hirdetés a kiemelt hirdetések után feladási sorrendben lesz látható.

Kiemelés
16 és 8 napra lehetséges egy tranzakció folyamán kiemelést vásárolni. A 16 napos csomag költsége 1 390 Ft, a 8 napos csomag költsége 890 Ft. A hirdetés 90 napig látható ezután a rendszer nem publikus állapotra változtatja a hirdetést és 30 nappal a hirdetés lejárta után a rendszer automatikusan törli. (A Felhasználónak van lehetősége a saját hirdetés törlésére.) A kategória és a főoldalon a hirdetés a kiemelt hirdetések között lesz látható, feladási sorrendben. Egy kiemelt hirdetés mindig az ingyenes hirdetések fölött lesz látható.

4.1.2 Adatok feltöltése
Apróhirdetés kategória
Ki kell választani a meglévő kategóriák közül azt, mely a legjellemzőbb az adott hirdetésre. Fontos, hogy ténylegesen az adott hirdetéshez megfelelő kategória kerüljön kiválasztásra.
A mező beállítás szükséges.

Rövid leírás (cím)
Meg kell adni a hirdetés nevét. Közérthető és a hirdetést legjobban leíró elnevezést kell választani. Maximum 70 karakter engedélyezett.
A mező kitöltése szükséges.

2/5 HIRDETÉSED ADATAI
Hirdető
Itt kell kiválasztani, hogy a hirdetést feladó magánszemély vagy cég.

A Hirdetés típusa
– Kínál: ez a mező bejelölésével vételre fel tudod kínálni az adott terméked, az adott ingatlanod vagy meghatározott díjért hirdeti szolgáltatását. Továbbá állást, munkalehetőséget tudsz kínálni ezzel az opcióval.
– Keres: ez a mező bejelölésével vételre tudsz keresni terméket, ingatlant vagy szolgáltatását. Továbbá állást, munkalehetőséget tudsz keresni ezzel az opcióval.
– Kiadó: ez a mező bejelölésével kiadásra tudod felkínálni az ingatlanod.
– Bérelne: ez a mező bejelölésével bérlési igényed tudod hirdetni.

A mező kitöltése szükséges.

Ár
Add meg a meghirdetni kívánt termék, ingatlan, szolgáltatás vagy állás árát.

Ár típusa
– Fix ár: ez a mező bejelölésével a felkínált termék, ingatlan vagy állás ára fix.
– Irányár: ez a mező bejelölésével a felkínált termék, ingatlan vagy állás ára csak irányadó.
– Ingyenes: ez a mező bejelölésével a felkínált termék, ingatlan vagy állás ára ingyenes.
– Cserélhető: ez a mező bejelölésével a felkínált termék, ingatlan vagy állás cserélhető.

Hirdetés szövege
Írd le részletesen mit szeretnél meghirdetni.
Amiket érdemes beleírni: Használt vagy új a termék? Milyen állapotban van? Milyen anyagból van? Méretei? Szállítása hogyan oldható meg? Számla, garancia van hozzá?

Hirdetés tartalma lehet:
– Termék vagy Termékek kínálása, keresése.
A Terméket hirdetni különféle kategóriák alatt lehet, például: jármű, élő állat stb.
– Ingatlan, üzlethelység kínálása, keresése, kiadása, bérlése.
Szolgáltatás kínálása, keresése.
– Állást hirdetés kínálása, keresése.

Használhatóak a szokásos formázási lehetőségek, de ügyelni kell arra, hogy azokat csak szükség esetén, a nyelvhelyesség és stilisztika szabályainak megfelelően szabad csak használni.

(A nem megfelelő tartalommal kapcsolatos adminisztrátori jogosultságok: Felhasználási feltételek dokumentum II. Jogi nyilatkozat 8.1 pontjában olvashatóak.)

3/5 HIRDETÉSED CÍME
Itt tudod kiválasztani, hogy az hirdetés tartalma hol található meg. Először a megyét majd a várost szükséges kiválasztani. Ha esetleg nem található meg az adott város a listában, akkor a hozzá legközelebbi várost javasolt bejelölni. Továbbá lehetőséged van elküldeni számunkra az új város felvételére vonatkozó igényed erre az E-mai címre: [email protected]. (A város felvételéről születő döntésről nem minden esetben tájékoztatjuk a kérelmezőt.)

4/5 FOTÓK
Töltsd fel a saját fájljaid közül, a számítógép vagy a mobil / tablet eszköz képgyűjteményéből 10 képet.

Hirdetés fotó kritérium
A képek feltöltésekor ügyelni kell a következőkre:
– A kép legyen világos, éles, szép és élénk színű.
– A kép minimum követelményei: 300x300px méretű kép.
– A kép maximum követelményei: 1920x1920px, 500kb méretű kép lehet.
– A feltöltött képek össz mérete maximálisan 4MB lehet.

Fontos: a hirdetéshez a képfeltöltés nem kötelező, de a képnélküli vagy a nem megfelelő képpel ellátott hirdetések hatékonysága sokkal kisebb a sok jó minőségű képpel ellátott hirdetésekkel szemebn.

5/5 KAPCSOLATI ADATOK
Itt kell megadni a hirdetésnél megjelenítendő nevet és telefonszámot.

A „Hirdetés feladása” gomb segítségével lehetséges beküldeni a kérdést. (A “Kérdés küldése” gombra kattintással egyetértesz és elfogadod a jelen Felhasználási feltételeket.)

Számlázási adatok
Ezek a mezők csak fizetős hirdetések esetében látszódnak. Kitöltésük is csak akkor szükséges.
A számlázáshoz szükséges adatok az alábbiak:
– Név
– Irányítószám
– Város
– Cím (utca, házszám, emelet)
– Email

4.1.2 Fizetés
Ez a lépés csak fizetős hirdetések esetében látszódik.

PayPal fizetés
Alapértelmezetten a rendszer a PayPal fizetés van bejelölve.
Ezután meg kell nyomni a „Megveszem” gombot. A rendszer automatikusan átirányít a biztonságos, titkosítással rendelkező PayPal oldalra.

4.2 Hirdetés szerkesztés vagy törlés
4.2.1 Hirdetés szerkesztése
A szerkesztő felületet jobb felül a felhasználónévre kattintva, a megnyíló oldalon lejjebb gördülve a kívánt hirdetés „Szerkesztés” gombjára kattintás után érhető el.

Módosítható tartalmak:
– Hirdetés kategória.
– Hirdetés rövid leírás.
– Hirdetés típusa.
– Hirdetés ára.
– Hirdetés tartalma.
– Hirdetés lokáció.
– Hirdetés fotók.
– Hirdetés kapcsolati adatok.

4.2.2 Hirdetés törlése
A hirdetés törlése a jobb felül a felhasználónévre kattintva, a megnyíló oldalon lejjebb gördülve a kívánt hirdetés „Törlés” gombjára kattintva lehetséges.

5. Visszajelzés
A Felhasználók és a Látogatók a böngésző gördítősávja melletti „Visszajelzés” gomb megnyomásával minősíthetik a weboldalt. Lehetőség van a Honlap 1-5-ig minősítésére, valamint a Honlap különböző területeivel kapcsolatos visszajelzések szöveges elküldésére.

A visszajelzés modul a Hotjar rendszerét használja. (További információk a jelen Felhasználási feltételek dokumentum III. Adatvédelmi nyilatkozat 8.6 pontjában olvashatóak.)

6. Záró rendelkezés
Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Felhasználási Feltételek dokumentumot a Felhasználók értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően Felhasználó a szolgáltatás használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Felhasználási Feltételekben foglaltakat.
Jelen Felhasználási Feltételek 2016. május 1-én lép hatályba.

II. JOGI NYILATKOZAT
1. ALAPINFORMÁCIÓK
1 Cégadatok

Cégnév: Blázsovics Martin E. V. (Továbbiakban, mint Szolgáltató)
Székhely / Levelezési cím: 9024 Gyõr, Táncsics Mihály utca 15.
Nyilvántartási szám: 50617508
Adószám: 67696501-1-28
Statisztikai szám jel: 67696501-6201-231-08
Képviselő: Blázsovics Martin
E-mail cím: [email protected]
Ügyfélszolgálat: Hétfő, szerda, péntek: 10-16 óra között

1 Alapfogalmak

– Honlap (továbbiakban: Honlap): a Szolgáltató által üzemeltetett webes felület.
– Szolgáltatás (továbbiakban: Szolgáltatás): a Szolgáltató által a Honlapon nyújtott funkciók.
– Látogató (továbbiakban: Látogató): a Honlapot regisztráció nélkül használó személy.
– Felhasználó (továbbiakban: Felhasználó): a Honlapot regisztrációval használó személy.

1.1.1 Honlap
A https://apronepper.hu domain alatt található weboldal.

1.1.2 Hirdetés
A Honlapon található, termékre, szolgáltatásra vagy állásra vonatkozó kínálat vagy ezek keresése.

1.1.3 Szolgáltatás
A Szolgáltató a honlapon felületet nyújt a regisztrált Felhasználók tartalmának közzétételére. A Honlap célja, hogy a regisztrált Felhasználók által feltöltött hirdetések mindenki számára elérhetőek legyenek.

A Honlap látogatása és annak használata mindenki számára ingyenes. A Szolgáltató a weboldalon lehetőséget nyújt a hirdetések ingyenes feltöltésére, ingyenes olvasására és egyéb feltöltött tartalmak ingyenes böngészésére.

Lehetőség van Látogatóként és regisztrált Felhasználóként használni az oldalt.

A Szolgáltatás működtetése és üzemeltetése az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elkertv.) rendelkezései alapján közvetítő szolgáltatásnak minősül.

A Honlap tesztüzemben működik. Verziószám: 0.9.

1.1.4 Látogató
A Látogatók olvashatják a hirdetéseket.

Regisztráció nélkül elérhető funkciók:
– Hirdetés megtekintése, különböző kategória / szűrési beállítások segítségével, vagy különböző keresési metódusok alapján.

Regisztráció nélkül, de E-mail cím és név megadásával elérhető funkciók:
A fentiek mellett még:
– Hírlevélre való feliratkozás.
– A hirdetés küldése egy ismerősnek „Küldés egy ismerősnek”

1.1.5 Felhasználó
A Felhasználók, regisztráció után, a Honlap összes funkcióját használhatják. A Látogatóknak elérhető funkciók mellett az alábbiak érhetőek el:
– Saját hirdetés feltöltése ingyenes és kiemelt formában.
– Más Felhasználók által feltöltött hirdetések feltöltőjének privát üzenetet küldeni.
– Saját adatok szerkesztése.
– Más Felhasználók által feltöltött hirdetések elmentése kedvencként.

2. HONLAP HASZNÁLATA
(A Honlap használatával, a funkciók kezelésével kapcsolatban részletes leírás található a „I. Honlaphasználat” pontban.)

2.1 A Felhasználó honlapra való regisztrálása
A Felhasználók által elérhető funkciók használata regisztrációhoz kötött. Felhasználó kizárólag az lehet, aki elmúlt 18 éves, cselekvőképessége nem korlátozott és nem cselekvőképtelen; vagy életévét betöltött nem cselekvőképtelen kiskorú, aki a Szolgáltatás használatához és a regisztrációhoz beszerezte törvényes képviselőjének hozzájárulását vagy utólagos jóváhagyását és ezt a Szolgáltató kérésére bármikor bizonyítani tudja; vagy jogi személy, vagy jogi személyiség nélküli gazdálkodó szervezet nevében jár el és szavatolja, hogy jogosult az adott szervezet képviseletére.

A Felhasználó köteles pontos és valós elérhetőségeket (teljes név, telefonszám, e-mailt cím) szerepeltetni adatai között és az általa feladott apróhirdetésekben. Amennyiben a Szolgáltató tudomására jut, hogy ezek az adatok nem valósak, a Felhasználó ezen adatok alapján nem elérhető, akkor Szolgáltató jogosult a Felhasználó hozzáférését megszüntetni és az adott apróhirdetéseket törölni.

A Szolgáltatás használatával, illetve a regisztráció aktiválásával létrejövő szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek, és azokat a Szolgáltató nem iktatja.

A Szolgáltatásra történő regisztráció feltétele a Felhasználási Feltételek ismerete és elfogadása, mely egyeben a Szolgáltató és a Felhasználó közti szerződésnek minősül.

A regisztráció folyamat lépései az alábbiak.
(További információk a jelen Felhasználási feltételek dokumentum II. Honlaphasználat 1. pontjában olvashatóak.)

2.2 Adatok megadása
A Honlapra való regisztrálás a „Regisztráció / Bejelentkezés” menüpont alatt történik, E-mail cím segítségével.

A regisztrációnál az alábbi adatokat kell megadni:
– Felhasználónév
– E-mail cím
– Jelszó

Adatkezelési irányelvek és jogi nyilatkozat
A „Regisztráció” gombra kattintással a Felhasználó elfogadja a Felhasználási feltételeket.

Hírlevélre való feliratkozás
A „Regisztráció” gombra való kattintás előtt lehetőség van hírlevélre való feliratkozásra, mely nem kötelező és önkéntes.

2.3 Megerősítés
A „REGISZTRÁCIÓ” gombra kattintás után a Felhasználó által megadott Email címre Fiók aktiválása email érkezik. Az ebben található linkre kattintva a Felhasználó megerősíti a regisztrálás tényét.

2.4 Nyilvános profil
A regisztrált Felhasználók adataiból a honlap Látogatói az alábbi adatokat láthatják:
– Felhasználónév
– Teljes név, ha ki van töltve
– A feltöltött vagy az alapértelmezett profilkép
– A Felhasználó összes hirdetése
Opcionális, beállítás után látható:
– Telefonszám
– Személyes leírás

A Látogatók és a többi Felhasználók elöl rejtett adatok
A Szolgáltató a regisztrált Felhasználó alábbi adatait NEM jeleníti meg a weboldalon:
– Jelszó.
– E-mail cím.
– A hírlevélre való feliratkozás állapota.

2.5 A Felhasználó Honlapra való bejelentkezése
A weboldal használatához, a hirdetés felhelyezéséhez vagy módosításához, illetve az egyéb adminisztráció elvégzéséhez a Honlapra az alábbi módon kell bejelentkezni.

2.5.1 Bejelentkezés folyamata
A menüsorban található „Regisztráció / Bejelentkezés” gombra kattintva a bejelentkező oldal nyílik meg. Ezen az oldalon a felhasználónév és jelszó páros helyes kitöltése után a „BEJELENTKEZÉS” gombra kattintva történik meg a Honlapra való bejelentkezés.

2.6 A Felhasználó saját adatlapjának módosítása
A Felhasználó a saját személyes adatlapját és annak adatait a regisztráció lezárása után korlátozottan tudja módosítani.
(További információk a jelen Felhasználási feltételek dokumentum I. Honlaphasználat 2. pontjában olvashatóak.)

2.7 A Felhasználói fiók törlése
A Felhasználói fiók törlésének igényét egy ebből a célból küldött, egyértelműen erre vonatkozó kéréssel lehet megtenni. Az E-mail üzenetet az [email protected] E-mail címre kell küldeni.

A Szolgáltató a Felhasználó törlésre vonatkozó kérését E-mail üzenetben fogadja és annak a leghamarabb eleget is tesz. A Szolgáltató kizárólag a regisztrációnál megadott E-mail címről érkező törlési kérelemnek tesz eleget. Minden egyéb E-mail üzenet figyelmen kívül hagy. A törléssel egyidőben a jelen szerződés azonnali hatállyal megszűnik.

A Felhasználó törlése esetén a felhasználói profilhoz tartozó valamennyi adat és információ, így a Felhasználó által feladott apróhirdetések és a felhasználói fiókhoz kapcsolódó egyenleg, valamint az éppen futó kiemelések is törlődnek.
A Szolgáltató nem vállal felelőséget azért, ha a Felhasználó E-mail fiókját feltörik vagy onnan más okból kifolyólag nem a Felhasználó személyes igényének megfelelő törlési kérelem érkezik.
3. HIRDETÉS

3.1 A hirdetéssel és üzenetküldéssel kapcsolatos szabályok

– A feltöltött hirdetés és az üzenetben küldött tartalom, helyességéért és egyéb információiért teljes körűen a hirdetést feltöltő regisztrált Felhasználó felel.

– A hirdetések és az üzenetek nem hivatalos információk, hanem a regisztrált Felhasználók tartalmai. A honlap Szolgáltatója elhárít minden felelősséget az itt olvasott tartalommal kapcsolatos minden minden felmerülő problémával kapcsolatban.

– A feltöltött tartalmakban linkek elhelyezése lehetséges, azonban kerülni kell olyan linkek elhelyezését, melyek a Honlap Szolgáltatójának érdekeibe ütköznek.
Lásd még: Felhasználási feltételek dokumentum II. Jogi nyilatkozat 8.1

– A Honlap Szolgáltatója nem támogatja más hirdetés oldalról való tartalom másolását. Ennek ellenőrzésére lehetőségünk nincs, ezért, ha Ön ilyen weboldalt üzemeltet és másolt tartalmat talál, kérjük, jelezze az [email protected] email címen. Az adminisztrátorok 8 napon belül eltávolítják a kérdéses tartalmat.
Lásd még: Felhasználási feltételek dokumentum II. Jogi nyilatkozat 8.3

– A hirdetés szöveges és képi tartalmába kizárólag olyan tartalom tölthető fel, mely összefügg az adott hirdetéssel.

3.2 Hirdetés feltöltése
Regisztrált Felhasználóink az apronepper.hu honlapon történő belépés után tudnak hirdetést feltölteni. Az „+ INGYENES HIRDETÉS FELADÁS” gomb a böngésző ball felső sarkában található.

A részletes lépések a „I. Honlaphasználat 4.1 pontban” olvashatóak.

3.3 Hirdetés szerkesztése
Regisztrált Felhasználóink az apronepper.hu honlapon történő belépés után a jobb felső sarokban található felhasználónévre kattintás után a kiválasztott hirdetésnél a hirdetés „Szerkesztés” gomb segítségével tudják saját hirdetéseiket szerkeszteni.

A részletes lépések a „I. Honlaphasználat 4.2 pontban” olvashatóak.

3.4 Hirdetés törlése
Regisztrált Felhasználóink az apronepper.hu honlapon történő belépés után a jobb felső sarokban található felhasználónévre kattintás után a kiválasztott hirdetésnél a hirdetés „Törlés” gomb segítségével tudják saját hirdetéseiket törölni.

4. ÜZENETKÜLDÉS
A feltöltött hirdetéseknél a regisztrált Felhasználók szabadon felvehetik a kapcsolatot a hirdetővel.

4.1 Üzenetküldés menete
Az üzenetküldő form a hirdetés oldal „Hirdető elérhetőségei” résznél található „Üzenetküldés” gomb megnyomása után megnyíló oldalon van. Annak funkcióinak használatával lehet az üzeneteket elküldeni.

4.2 Üzenetküldési szabályok
Lásd még: Felhasználási feltételek dokumentum II. Jogi nyilatkozat 8.2.1 pontban.

4.3 Az üzenetküldési szabályok betartása és betartatása
Lásd még: Felhasználási feltételek dokumentum II. Jogi nyilatkozat 8.2 pontban.

4.4 Üzenetküldéssel kapcsolatos felelősségek
Lásd még: Felhasználási feltételek dokumentum II. Jogi nyilatkozat 7. pontban.

5. FELHASZNÁLÓK SZÁMÁRA ELÉRHETŐ FIZETŐS SZOLGÁLATÁSOK

A Felhasználóknak lehetőségük van az általuk létrehozott Hirdetés kiemelésére, hogy ennek segítségével nagyobb látogatottságot érjenek el. A kiemelésről bővebben az xx pontban.
5.1 A kiemeléssel kapcsolatos jogi felelősségek
A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a kiemelés kiválasztásával és annak ellenértékének kifizetésével igénybe veszi a Szolgáltató erre vonatkozó Szolgáltatását.

2.5.1 A kiemelés Szolgáltatás feltételei:
6. HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁS
– Amennyiben a Felhasználó Szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció, illetve a hírlevélre történő feliratkozás során harmadik fél adatait adta meg, vagy a Honlap használata, illetve a Szolgáltatás használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult a Felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére.

– Amennyiben a Honlap bármely oldalán található hírlevél feliratkozó modulnál külön a Felhasználó hozzájárult a hírlevelek küldéséhez, akkor a Szolgáltató a Felhasználó e-mail címére hírleveleket is küldhet a saját és partnereinek termékeivel kapcsolatos értékesítési, közvetlen üzletszerzési ajánlatokra vonatkozóan.

– A hírlevelek a Szolgáltató és szerződéses partnereinek termékeire, szolgáltatásaira vonatkozó hirdetéseket is tartalmazhatnak. Amennyiben a Felhasználó a hírleveleket le kívánja mondani, úgy azt a hírlevélben található „leiratkozom” linkre kattintva vagy az [email protected] e-mail címre küldött üzenettel teheti meg.

7. A HONLAPON ÉS A HÍRLEVÉLBEN MEGJELENŐ REKLÁMOK
A Honlapon a Honlap Szolgáltatója által beépített hirdetési felületek jelennek vagy jelenhetnek meg. A Honlapon megjelenő hirdetések két féle módon kerülnek be a honlap tartalmába:
– Google Adsense hirdetés.
– Saját hirdetési modul.

6.1 Google Adsense reklám
Ezeket a hirdetéseket és reklámokat a Google Adsense rendszere generálja. Az ezekere vonatkozó szabályok és felelősségvállalás itt olvasható el: https://support.google.com/adsense/

6.2 Saját hirdetési modul
A Honlap Szolgáltatója saját partnerei számára hirdetési lehetőséget nyújt a Honlapon. Ennek feltételei és rendszere a Honlap Szolgáltatója és a Hirdető partner közti szerződés része.

6.2.1 A hirdetési irányelvek
A Honlap Szolgáltatója önmagára nézve kötelező érvényű irányelveket írt elő, melyeket minden egyes hirdetési partnerrel szemben érvényesíti.
A hirdetési irányelvek része, hogy:
– A Honlap Szolgáltatója megszabhatja a hirdetések jellegét.
– A Honlap Szolgáltatója nem jelenít meg 18+ kategóriába tartozó tartalmakat.

6.2.2 A hirdetések tartalmával kapcsolatos felelősség
A Honlap Szolgáltatója nem vállal felelősséget a hirdetések valóságtartalmával kapcsolatban. Az ott megjelenő információk és azok jogszerűsége kizárólag a Hirdető jogi felelőssége alá tartoznak.

6.3 A hirdetések megjelenési helye
A hirdetések a Honlap bármelyik oldalán jelennek vagy megjelenhetnek, beleértve a Felhasználó által kérdés / szavazás oldalait is.

5.3.1 A Honlap Szolgáltatójának saját egyéb weboldalai
A rendszerüzenetekben és az email üzenetekben megjelenhetnek a Honlap Szolgáltatója egyéb weboldalaira mutató képes vagy szöveges figyelemfelhívó blokkok. Ezek azonban nem minősülnek hirdetésnek csupán a regisztrált Felhasználók felhasználói élményének javítása érdekében történő ajánlók.

6.4 Felhasználók jogosultságai
A regisztrált Felhasználók a regisztrációnál elfogadott feltételekkel elfogadják, hogy az általuk feltöltött tartalom oldalán reklámok jelennek meg, továbbá elfogadják azt, hogy ezzel kapcsolatosan semmilyen anyagi követelésük a Honlap Szolgáltatója felé nem lehet.

7 A HONLAPPAL, ÉS ANNAK HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOS JOGI FELELŐSSÉGEK

A szolgáltatást a Szolgáltató nyújtja, mellyel kapcsolatban a Felhasználó és a Látogató megértette és elfogadja az alábbiakat:
7.1 Honlaphasználat és személyes adatok

– A Honlap használata mindenki számára ingyenes.

– A Honlap magyar nyelvű. A Honlap Szolgáltatója nem vállal felelősséget a magyarnyelv hiányos ismeretéből és/vagy a Honlap tartalmának helytelen értelmezéséből adódó vélt vagy valós károkért.

– Látogatóként való használathoz személyes adatok megadása nem szükséges.

– A Honlap Felhasználóként való használata regisztrációhoz kötött, melynek során a Felhasználó köteles megadni a következő személyes adatokat (Email cím, felhasználói név, jelszó).
Az adatok szolgáltatása önkéntes.

– A Honlap Szolgáltatója nem tud felelősséget vállalni a regisztrált Felhasználok által a regisztráció során megadott személyes és egyéb adatok valódiságáért.

– A Felhasználó a regisztrációval kötelezettséget vállal arra, hogy az általa feltöltött tartalom, valamint a profiljában közzétett adatok a Szolgáltató vagy harmadik személy jogát vagy jogos érdekét nem sértik.

– Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel.
Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta. Amennyiben a Felhasználó adataiban vagy a hirdetésben szereplő tartalommal kapcsolatban bármilyen változás történik, köteles fiókjában azt rögzíteni.

– A Felhasználónak regisztráció során megadott személyes adatai a Szolgáltató nyilvántartásába kerülnek. A Felhasználó a regisztrációval kifejezett hozzájárulását adja személyes adatainak a Szolgáltató általi nyilvántartásához és kezeléséhez. (lásd: III. Adatkezelés 1.2 pontja)

– Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Honlapot kizárólag a saját felelősségére használhatja. A Felhasználó elfogadja, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során esetlegesen felmerülő károkért.

– A Felhasználó köteles minden tőle elvárhatót megtenni személyes adatai védelmének az érdekében. A Felhasználó felelősséggel tartozik minden olyan eseményért, tevékenységért, mely bejelentkezési azonosítójának, illetve jelszavának felhasználásával valósult meg.
– A Honlap használata és a Szolgáltató szolgáltatásának igénybe vétele során a Felhasználó tevékenysége és magatartása által, vagy azzal összefüggésben felmerült mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kárért és jogsérelemért, valamint egyéb következményért kizárólag az adott Felhasználó tartozik felelősséggel. A Felhasználó ezen felelőssége akkor is fennáll, ha a Felhasználó regisztrációja időközben bármelyik fél által törlésre került vagy megszűnt.

– Amennyiben a Felhasználó megszegi a jelen Felhasználási feltétlek feltételeit a Szolgáltató törölheti a felhasználói fiókot, amely esetben a jelen szerződés azonnali hatállyal megszűnik.

7.2 Felhasználói tartalom
– A Szolgáltató korlátlan felelősséget csak az általa szerkesztett tartalmakért vállal. A Szolgáltató így nem vállal felelősséget a szolgáltatás oldalain, a Felhasználó által felhelyezett tartalomért, üzenetért, csatolmányért (kép, hang, videó és bármilyen más média) és linkelt tartalomért. A felelősség az ezeket felhelyező személyt terheli.

– A Honlap Szolgáltatója elhárít minden felelősséget a Felhasználók által feltöltött minden tartalommal (hirdetések stb.) kapcsolatban és az ezek alapján létrejött szerződésekkel vagy bármely szerződés létrejöttének elmaradásával, továbbá a Szolgáltatás hibájával vagy megszüntetésével kapcsolatban. A Felhasználó köteles gondoskodni arról, hogy a Szolgáltatáson elérhetővé tett tartalmat szükség esetén (pl. a későbbi felhasználás céljából) archiválja. (A Felhasználók által feltölthető tartalmak: I. Használati útmutató 1.1.4 pontja)

– Regisztrált Felhasználó a www.apronepper.hu webes szolgáltatás használatával kötelezettséget vállal továbbá arra, hogy az általa szerkeszthető és Honlapon megjelenő tartalmak, megadott adatok, információk harmadik fél és a Szolgáltató jogát illetve jogos érdekeit nem sértik.
– A Szolgáltató a Felhasználók által feltöltött tartalmakat vagy kommunikációt nem köteles ellenőrizni, és nem köteles azokban jogellenes tevékenység folytatására utaló tényeket vagy körülményeket keresni.
– FONTOS! A hirdetéseket és az üzeneteket a honlap látogatói adják meg. A hirdetések, üzenetek nem feltétlen szakembertől, orvostól vagy más hozzáértő embertől érkeznek. Az olvasott információkat és válaszokat ennek megfelelően, fenntartásokkal és megfelelő körültekintéssel saját felelősségre kezeld!

7.3 Technikai feltételek

– A Honlap Szolgáltatója és a Tárhelyszolgáltató az adott technikai lehetőségeken belül mindent megtesznek annak érdekében, hogy a weboldal kívülről jövő támadás (hacker támadás, vírus- és egyéb kártevő támadás stb.) ellen védve legyen.
Mindemelett a Honlap Szolgáltatója nem vállal felelősséget a fent nevezett támadásokból eredő károkért és a rajta kívül álló okkal összefüggésben keletkezett hibákért és ezek következményeiért.

– A Honlap Szolgáltatója nem felel adatvesztés okozta károkért.

8. HIRDETÉSEKRE ÉS AZOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK, TILTÁSOK

A Szolgáltató a Honlapon közzéteszi a Felhasználók által feltöltött tartalmat (Hirdetést) és felületet biztosít a Felhasználók közötti, a hirdetéssel kapcsolatos kommunikációhoz. Erre a következő szabályok vonatkoznak:

8.1 Hirdetésekre vonatkozó általános szabályok és tiltások
– A Hirdetésben felkínált vagy keresett termék csak a mindenkori hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően forgalomba hozható termék lehet. A felhasználó köteles ellenőrizni, hogy az éppen felhelyezett Hirdetése és a már fent lévő Hirdetése/Hirdetései ne ütközzenek a hatályos jogszabályokba.
– A Szolgáltató korlátozhatja vagy megtilthatja egyes termékek hirdetését.
– Ha a Hirdetésben szereplő termék vagy szolgáltatás a mindenkor hatályos jogszabályok szerint engedéllyel, bejelentéssel, vagy egyéb, jogszabályban meghatározott feltétellel forgalmazható, hirdethető vagy ruházható át, abban az esetben a Felhasználó a hirdetés feltöltésével kijelenti és szavatolja, hogy ezekkel rendelkezik, és így a jogszerű hirdetéshez és átruházáshoz vagy forgalmazásához szükséges jogi követelmények és feltételek fennállnak, a Hirdetés közzététele és annak teljesítése jogszabályba nem ütközik, harmadik fél jogát nem sérti.
– Előzetes minőségvizsgálati vagy megfelelőség-tanúsítási kötelezettség alá tartozó termék vagy szolgáltatás hirdetése: a hirdetésben megjelenő termékleírásban a Felhasználó köteles nyilatkozni arról, hogy a vizsgálatot elvégezték és az érintett termék vagy szolgáltatás forgalomba hozható.
– Szerzői jogvédelem alatt álló termékek: A termékleírásban nyilatkozni szükséges arra vonatkozóan, hogy a termék eredeti, nem másolt, illetve a termék felhasználási, értékesítési jogával a Felhasználó rendelkezik.
– Engedélyköteles termék esetén a Felhasználó köteles a termékleírásban feltüntetni, hogy ilyen engedély birtokában van és a termék árusítása nem ütközik jogszabályba, hatósági rendelkezésbe.
– A Honlapon megjelenő hirdetésnek magyar nyelvűnek kell lennie.
– Egy Hirdetésben csak egy termék (vagy azonos termékek), egy szolgáltatás (vagy azonos szolgáltatások) stb. legyen feltéve, ne legyen benne több különböző dolog.
– Kizárólag valódi, létező termék, szolgáltatás vagy állás hirdethető.
– A Hirdetés adatlapján kizárólag valódi és hiteles adatok adhatók meg.
– A Hirdetést a legmegfelelőbb kategóriába kell elhelyezni.
– Tilos a Felhasználók személyes adatainak marketing vagy más, a Szolgáltatás rendeltetésszerű használatától különböző célú felhasználása, illetve gyűjtése.
– Tilos ugyanazt a terméket, szolgáltatást vagy állást több hirdetésben egyszerre, egy időben megjelentetni.
– Tilos ugyanazt a terméket, szolgáltatást vagy állást különböző kategóriákban vagy régiókban hirdetni.
– A Hirdetés címe egyértelműen a hirdetés tárgyára vonatkozzon.
– A Hirdetésnek olyan leírást kell tartalmaznia, amely egyértelműen leírja a termék vagy szolgáltatás összes fontos paraméterét. A Felhasználó köteles a termékleírásban szerepeltetni a termékre vonatkozó lényeges információkat, így különösen, de nem kizárólagosan a szavatosságra, lejáratra, garanciára vonatkozó információkat, illetve a magyar nyelvű termékleírást, a jogszabályokban meghatározott egyéb információkat.
– Kerülendő a felesleges kiemelés, a csupa nagybetű.
– Élő állatokra vonatkozó hirdetés kizárólag úgy lehetséges, ha a hirdetés minden szempontból megfelel az adott állatfaj forgalomba-hozatalára és az azzal való kereskedésre vonatkozó hatályos jogszabályoknak és hatósági előírásoknak.
– A Hirdetést kizárólag reklám/marketing/brand építés célokra használni tilos, azokban konkrét termékez, állász vagy szolgáltatást kell felkínálni.
– Tilos a honlapot társkeresésre, közösségépítésre vagy egyéb, a honlap eredeti funkciójába nem tartozó dologra használni.
– Tilos a gyűlöletkeltés, mások sértegetése, provokálása, vagy az erre való felhívás.
– Tilos vállalkozások, termékek, weboldalak reklámozása oly módon, amely nem a Hirdetés tárgyával kapcsolatos egyéb információk megszerzéséhez vezet. Tehát a hirdetésben szereplő linknek a hirdetett termék vagy szolgáltatás olyan külső oldalára kell mutatnia, amely a Hirdetés tárgyának egyéb paramétereit tartalmazza (például gyártó típus oldala).
– Tilos olyan linket elhelyezni, amely másik aukciós vagy hirdetési oldalra mutat.
– A hirdetésben szereplő összes képnek a hirdetett termékre vagy szolgáltatásra kell vonatkoznia.
– Vízjellel, pecséttel más hirdetési oldalak emblémájával vagy nevével ellátott képet.
– Más hirdetők által felhelyezett képet.
– Más weboldalról letöltött képet, ha a felhasznált kép szerzői jogaival a Felhasználó nem rendelkezik.
– Elforgatott képet.
– Személyes szolgáltatás esetén, az arcképen és a szolgáltatás helyszínén kívül mást bemutató képet.
– Tilos más hirdetési oldalnál használt és a másik oldal vízjelével ellátót kép használata.
– Tilos más Felhasználók negatív minősítése vagy más Felhasználókra sértő kijelentés közreadása.
– Tilos vállalkozások, termékek, weboldalak negatív minősítése vagy az erre való felhívás. Tilos vállalkozások termékeit, szolgáltatásait, jó hírnevét becsmérelni, arra nézve sértő kijelentést tenni, vagy erre bíztatni másokat.
– Tilos a trágárkodás, rasszizmus, homofóbia és minden közízlés sértő cselekmény.
– Tilos szándékosan hátráltatni a szolgáltatást vagy megzavarni a honlap működését, (pl. flood, spam, offtopic, script hozzászólások), vagy a Szolgáltató szolgáltatásainak bojkottálására felhívást intézni.
– Tilos SPAM jellegű Hirdetések, üzenetek vagy linkek közreadása.
– Tilos a Felhasználók és a Látogatók szándékosan félrevezetése.
– Tilos más Felhasználó vagy a Szolgáltató alkalmazottja, megbízottja, adminisztrátora szerepében feltűnni.
– Tilos több felhasználói fiókkal használni a Szolgáltatást.
– Tilos a személyes adatokkal való visszaélés és olyan információ megadása vagy linkelése, ami alapján más felhasználót azonosítani lehet (legyen szó adatról vagy képről). Tilos a bizalmas információk megadása és a személyes adatok közzététele, beleértve a jelszavakat vagy más belépés azonosítókat is.
– Tilos a pornográf és a szexuális tartalom megjelenítése vagy annak linkelése. Ez vonatkozik szöveges, képi, animáció vagy videó tartalomra is.
– Tilos az illegális vagy törvényileg tiltott termékre vagy szolgáltatásra vonatkozó Hirdetés közreadása.
– Tilos olyan Hirdetést feltenni, amely megtévesztő információt tartalmaz.
– Jogszabályba ütköző, vagy jogellenes tevékenységet hirdető tartalom.
– Bűncselekményt vagy szabálysértést megvalósító tartalom.
– Vonatkozó etikai normákba vagy a jóerkölcsbe ütköző vagy sértő tartalom.
– Olyan tartalom, ami jogellenes, vagy jogellenes magatartással kapcsolatos, vagy jó erkölcsbe ütköző cselekményre hív fel vagy arra buzdít.
– Harmadik fél jogát vagy jogos érdekét sértő tartalom, különösen, ha az védjegyoltalom, szellemi alkotáshoz fűződő jog, egyéb szerzői és szomszédos, illetve személyhez fűződő jogok alá esik.

8.2 Termék Hirdetésekre vonatkozó speciális szabályok
A 8.1 pontban meghatározott feltételeken kívül a termékek Hirdetésére vonatkozóan a következő szabályok érvényesek.
8.2.1 A Honlapon az alábbi termékek hirdetése és keresése tiltott:
 Közbiztonságra különösen vagy fokozottan veszélyes eszközök, (kivéve a szokásos életvitelhez tartozó, rendeltetésszerűen használt háztartási és sport célú kés eszközöket pl. konyhakés, búvárkés) például:
– robbanószer,
– fegyver,
– pirotechnikai anyag, eszköz (tűzijáték),
– fegyverviselési engedélyhez kötött termék,
– fegyverviselési engedélyhez nem kötött eszközök (például: vipera, légpuska, nundzsaku, műtárgynak minősülő fegyverek, airsoft és paintball fegyverek, sokkoló, légpisztoly stb.) illetve ezen termékek alkatrésze.
 Szerencsejátékkal, fogadással vagy sportfogadással kapcsolatos termék.
 Illegálisan letöltött vagy más módon beszerzett szoftver, operációsrendszer aktiváló kódja, CD-kulcs, az eredeti szoftvertől különválasztott regisztrációs szám.
 Olyan torrent oldalról, FTP szerverről, honlapról letölthető termékek, vagy az azokra való belépési kód, vagy az azokra vezető út megjelölése, melyek illegális, szabadon nem birtokolható vagy veszélyes anyagok létrehozására vagy az ilyen anyagokhoz való hozzáférést elősegítő információt tartalmaznak.
 Felhasználónevek, jelszavak, felhasználói fiókok adatai, melyek bármely szolgáltatáshoz a hozzáférést biztosítják.
 Postai úton történő rendelést lehetővé tevő katalógusok. Kivétel ez alól az olyan, gyűjtők részére készült katalógusok, amelyek aktuális hirdetéseket nem tartalmaznak.
 Igazolvány, bizonyítvány- vagy igazolvány-érvényesítő címke, kitöltetlen garancia-levél és ehhez hasonló iratok.
 Egyedi azonosítóval vagy meghatározott személy részére szóló, ellátott jegy, bérlet és egyéb termék.
 Szakdolgozat, diplomamunka vagy ehhez hasonló dokumentumok.
 Értékpapír, hitelkártya és bankkártya vagy más, nem átruházható fizetési eszköz, vagy bármely más olyan pénzügyi eszköz, amellyel befektetést vagy pénzkihelyezést lehet végezni. (Kivéve fizetési funkcióval nem rendelkező, gyűjtési célú eszköz.)
 Alkoholtartalmú ital.
 Dohánytermék.
 Telefonszám- és email címlista, vagy egyéb, személyes adatokat tartalmazó adatbázis.
 Tűz-vagy robbanásveszélyes anyag vagy vegyi anyag.
 Gyógyszer, kábítószer, tudatmódosító anyag, vagy bármely, ezekhez hasonló hatású szer.
 Lopásból, rablásból vagy egyéb módon bűncselekményből származó, vagy jogellenesen forgalomba hozott termék.
 Hamisított, hamis termék, vagy hamis márka-vagy eredetjelzés, valamint ezek feltüntetését segítő termék.
 Emberi szerv, szövet vagy anyatej.
 Állati szerv, szövet vagy anyatej.
 Internetes kártevőket (vírus, Spyware, Malware stb.) tartalmazó szoftver.
 Illegális dekódolásához felhasználható eszköz vagy dekóder kártya.
 Erotikus vagy szexuális jellegű szolgáltatással kapcsolatos termékek.
 Kontaktlencse.
 Orvosi implantátum.
 Pálinkafőző berendezés.
 Cigarettatöltő berendezés.
 A fentiekhez gyanúsan hasonló termék.
Továbbá tilos a fent felsorolt tiltásokra vonatkozó információk elhallgatása és visszatartása.
8.3 Szolgálatás Hirdetésekre vonatkozó speciális szabályok
A felkínált vagy keresett szolgáltatásnak meg kell felelnie a Szolgáltató adott kategóriára vonatkozó előírásainak.

A 8.1 pontban meghatározott feltételeken kívül a szolgáltatások Hirdetésére vonatkozóan a következő szabályok érvényesek:
8.3.1 A Honlapon az alábbi szolgáltatások hirdetése és keresése tiltott:
 Szexuális szolgáltatás, erotikus vagy szexuális jellegű masszázs vagy Erotikus szolgáltatás.
 Temetkezéssel vagy kegyeleti szolgáltatással összefüggő szolgáltatás.
 Társkereséssel vagy partnerkereséssel kapcsolatos szolgáltatás.
 Ezotériával, jóslással, kártyavetéssel vagy ehhez hasonló tevékenységgel kapcsolatos szolgáltatás.
 Magánszemély által nyújtandó hitel, egyéb pénzügyi szolgáltatás.
 Szakdolgozat, diplomamunka vagy ezek írását megkönnyítő szolgáltatás.
 A fentiekhez gyanúsan hasonló szolgáltatás.
Továbbá tilos a fent felsorolt tiltásokra vonatkozó információk elhallgatása és visszatartása.
8.4 Állással kapcsolatos Hirdetésekre vonatkozó speciális szabályok
A 8.1 pontban meghatározott feltételeken kívül az állással kapcsolatos Hirdetésére vonatkozóan a következő szabályok érvényesek:
A Honlapon kizárólag konkrét, valós állásajánlat, és egy Hirdetésben egy munkakör (pozíció) hirdethető meg. Amennyiben a Hirdetés személyes adatokat is tartalmaz (pl. kontakt személy neve, e-mailcíme), a Felhasználó szavatosságot vállal, hogy rendelkezik az érintett személy adatai nyilvánosságra hozásához szükséges engedéllyel. A Hirdetés nem tartalmazhatja az állást kínáló cég vagy személy szolgáltatásait. A hirdető felel azért, hogy az elküldött pályázatok kapcsán a jelentkezők információs önrendelkezési jogaikat a vonatkozó jogszabályi rendelkezésekben előírt módon érvényesíteni tudják.
Nem jeleníthető meg olyan apróhirdetés, amely:
– Bűncselekményre felbujtást valósít meg.
– Franchise értékesítő hálózatba vagy multi-level marketing (MLM) rendszerbe történő belépést ajánl.
– Válaszboríték küldésére vagy pénzösszeg befizetésére hív fel.
– Nincs tekintettel a társadalmi közfelfogásnak megfelelő értékelésre és az emberi méltóságra.
– Súlyos vagy széleskörű ellenállást vált vagy válthat ki.
– Becsmérlő vagy megalázó.
– Faji, vallási vagy politikai ellentétet szít vagy szíthat.
– A Honlapon még álcázott vagy burkolt formában sem engedélyezett szexuális vagy erotikus jellegű munka hirdetése.
– Nem egyértelmű megfogalmazásánál fogva, nem pontosan körülhatárolhatóak az ajánlott álláslehetőség paraméterei, illetve burkoltan igyekszik a nem megengedett tartalma(ka)t megjeleníteni, pl. klubtagságot említ, az MLM rendszerbe történő belépést otthoni munkaként tünteti fel, stb.

A meghirdetett munkalehetőségeknek minden esetben meg kell felelniük a hatályos jogszabályi és hatósági előírásoknak.

8.5 Hirdetések tartalmára és a kommunikációra vonatkozó egyéb szabályok
A tartalomban és az üzenetküldésben az alábbi tiltások vannak érvényben:
– Tilos a gyűlöletkeltő tartalom, legyen az kép, videó vagy szöveg megjelenítése vagy linkelése.
– Tilos az erőszakos vagy erőszakra felhívó képet, szöveget vagy videót megjelenítése vagy linkelése.
– Tilos a szerző jogok megsértése, a jogvédett tartalmak megjelenítése vagy linkelése, ha a Felhasználó nem rendelkezik annak felhasználási jogával.
– Tilos más, hasonló kérdésekkel foglalkozó oldalak tartalmának másolása vagy linkelése.

Az üzenetküldés során betartandó viselkedési szabályok:

– Viselkedj kulturáltan! Beszélj úgy az emberekkel mintha szemtől szembe beszélgetnél és ahogy elvárod, hogy veled viselkedjenek!
– Kerüld a személyeskedést és az agresszív hozzászólásokat! Ne tegyél gyűlölködő megjegyzéseket senki nemére, vallására, etnikumára, fizikumára, szexualitására stb.!
– Csak olyan hozzászólást írj, mely tartalmában összefügg az adott kérdés / szavazás és mondanivalójában igazodik a weboldal céljával!

A Tartalmat közzétevő Felhasználó a hozzáférhetővé tétellel korlátlan szavatosságot és helytállási kötelezettséget vállal azért, hogy az általa megosztott Tartalom tekintetében megfelelő jogosultságokkal rendelkezik
– a tartalom Szolgáltatás keretében történő nyilvánossághoz közvetítésére, valamint
– a Szolgáltató részére – a jelen Szerződés Szolgáltató általi teljesítéséhez szükséges mértékű – felhasználási jog engedélyezésére.

9. SZOLGÁLTATÓ JOGAI, FELELŐSSÉGE, AZ ADMINISZTRÁTOROK JOGOSULTSÁGAI ÉS A SZOLGÁLTATÁS MEGTAGADÁSA

A Szolgáltató nem vállal felelősséget a Hirdetésben szereplő ár valódiságáért.

A Szolgáltató nem vállal felelősséget a hirdetések tartalmáért, annak valódiságáért és / vagy jogszerűségért. Minden ezzel kapcsolatos felelősség a Felhasználót terheli.

A Szolgáltató nem vállal felelősséget a Hirdetéseknél használt fotók valódiságáért valamint azok szerzői-jogi státuszáért. A Hirdetéshez feltöltött fotók felhasználás jogával a Felhasználónak kell rendelkeznie.

A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy a Felhasználók által közzétett tartalmat, továbbá a hirdetéssel kapcsolatban a Felhasználók közötti kommunikációt ellenőrizze, de nem köteles folyamatosan ellenőrizni azokat és nem köteles azokban jogellenes tevékenység folytatására utaló tényeket vagy körülményeket keresni.

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy megítélje a Felhasználó által feltöltött tartalom realitását és valódiságát. Nem megfelelő tartalom esetén a Szolgáltató a Felhasználó tartalmát külön értesítés nélkül eltávolíthatja.

Amint a Szolgáltató tényleges tudomást szerez a vélelmezett félrevezető azonosító használatáról vagy egyéb visszaélésről jogosult a Felhasználó hozzáférését korlátozni vagy törölni. Ebben az esetben Szolgáltató a Felhasználót a törlésből fakadóan ért károkért nem felel.

A Szolgáltató külön értesítés és indoklás nélkül felfüggesztheti vagy törölheti a Felhasználó jogosultságait és/vagy törölheti a weboldalon lévő tartalmat, hozzászólást, üzenetet.

9.1 A Honlapon történő adásvétellel kapcsolatos jogi felelősségek

A Hirdetés minden tartalmáért a, (például: ár, leírás, tulajdonjog stb.) teljes egészében a Felhasználó felel.

A Honlap segítségével történő adásvétel a Vevő és az Eladó közti folyamat. Annak minden mozzanatáért, beleértve annak jogszerűségét, a két fél felel, a Szolgáltatónak abba nincsen beleszólása.

A Szolgáltató elhárít minden felelősséget, amely az adásvételben résztvevő két fél közötti megállapodásból adódó problémával kapcsolatos.

9.2 A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy megtagadja a Szolgáltatást bármely Felhasználótól.
A Szolgáltató jogosult a Szolgáltatás nyújtásának megtagadására és/vagy a Felhasználó kizárására a Honlap Szolgáltatásaiból, abban az esetben, ha a Szolgáltató úgy ítéli meg, hogy a Felhasználó a honlapot nem rendeltetésszerűen veszi igénybe vagy használja. Például:
• Ha a Felhasználó hatósági engedélyköteles tevékenységet kíván az oldal közvetítésével végezni anélkül, hogy erre jogosult volna.
• Ha a Felhasználó olyan terméket kíván hirdetni, mely kereskedelmi forgalomba nem hozható.
• Ha a Felhasználó olyan terméket vagy szolgáltatást kíván hirdetni, melynek forgalmazásával vagy szolgáltatásával szabálysértést vagy bűncselekményt követ el.
• Ha a Felhasználó olyan terméket vagy Szolgáltatást kíván hirdetni, melynek hirdetése bejelentéshez vagy engedélyhez kötött;
• Ha a Felhasználó tisztességtelen célokra, jelen Szabályzat rendelkezéseibe vagy jogszabályba ütközően használja a Honlapot vagy a Szolgáltatást;
• Ha a Felhasználó a Honlapon a Szolgáltató jogait, jó hírnevét, üzleti érdekeit, általános megítélését sértő tartalmat helyez el és ezzel a cselekményével a Szolgáltatónak kárt okoz.
• Ha a Felhasználó a Honlapot, illetve a Szolgáltatást olyan módon használja, hogy azzal harmadik személyek jogát, jogos érdekét sérti vagy sértheti;
• Ha a Felhasználó a Honlap módosítására, vagy a Szolgáltatás rendeltetés működtetésének akadályozására alkalmas programot használ.
• Ha a Felhasználó olyan rendszert vagy megoldást használ, amely a Szolgáltatás jogszabályokba ütköző módon történő felhasználást, vagy a Weblap üzemletetéséhez használt szerverek leállását célozza, teszi lehetővé vagy eredményezi.
• Vagy, ha a fentiek bármelyikének akár csak a gyanúja is felmerül.
A Szolgáltató a Felhasználót a Felhasználói fiók és a Felhasználó hirdetéseinek külön értesítése nélküli törlésével él a Felhasználót kizáró jogával. A Felhasználó törlése esetén a jelen szerződés megszűnik, nem érintve az abban vállalt, természeténél fogva a szerződés megszűnését követően is teljesítendő kötelezettségeket.
A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy a jövőben ismételten, előzetes értesítés nélkül megtagadja a Szolgáltatást, ha a korábban törölt Felhasználó IP címéről érkezik ismételten regisztráció.
A Szolgáltató jogosult a Honlapra feltöltött hirdetést egyoldalúan, haladéktalanul és indokolás nélkül eltávolítani, és a Felhasználó fiókját törölni, amennyiben a feltöltött tartalom a jelen Szabályzat bármelyik pontjába ütközik.
A Szolgáltató a jogszabályilag meghatározott határidővel intézkedik minden olyan Hirdetés eltávolításáról, amelyről a 2001. évi CVIII. törvény (Elkertv.) némely rendelkezéseinek megfelelően kap bejelentést.
A Szolgáltató a rá vonatkozó és a mindenkor hatályos jogszabályi keretek között működik együtt a hatóságokkal a bármilyen jogsértést elkövető Felhasználók felelősségre vonása érdekében.
Bármilyen jogsértés esetén (beleértve a szerzői jogokat is) esetén a bejelentéskor a jogsértés tényét hitelt érdemlően, okirattal bizonyítani kell.
Az esetleges jogsértéssel kapcsolatos panaszukat vagy információjukat az [email protected] E-mail címen jelezhetik.

9.2 Adminisztrátorok
A Szolgáltatás megtagadását, valamint a tartalmak törlését az adminisztrátorok végzik, az alábbi alapelvek szerint:

– Az adminisztrátor törölheti azt a Felhasználót, aki bármelyen más személy személyes adataival visszaél.

– Az adminisztrátor jogosult bármilyen üzenetet, tartalmat, hirdetés részletet vagy teljes hirdetést törölni.

– Az adminisztrátor jogosult enyhébb szabályszegés miatt figyelmeztető üzenet küldésére a felhasználó felé.

– Az adminisztrátor jogosult a Honlap előírásainak súlyos megszegése esetén a felhasználó törlésére.

– Az adminisztrátor jogosult az hirdetés, üzenet törlése és végső esetben a szabályok be nem tartása miatt a Felhasználó törlésére.
(További információk a jelen Felhasználási feltételek dokumentum II. Jogi nyilatkozat 8.2 pontjában olvashatóak.)

– Az adminisztrátor jogosult bármilyen jogszabályt vagy jogszabályi elveket sértő tartalom törlésére.

– Az adminisztrátor jogosult az öncélúan durva (trágár, ízléstelen, alpári stb.) hangnemben megfogalmazott tartalom vagy hozzászólás törlésére.

– Az adminisztrátor jogosult az általa nem megfelelőnek ítélt képi és egyéb tartalmat törölje.

– Az adminisztrátor jogosult, hogy a Felhasználót és/vagy az általa feltöltött tartalmat külön értesítés nélkül törölje, abban az esetben, ha a jelen Jogi Nyilatkozat bármelyik szabályába ütköző cselekményt követ el. Beleértve azon eseteket is, ha a feltöltött tartalom a Szolgáltató üzleti érdekeit sérti, ha a feltöltött tartalom konkurens oldalak hasonló tartalmának másolata vagy a feltöltött tartalommal kapcsolatban harmadik féltől bejelentést kap.

9.3 Hirdetések és üzenetek szabályainak betartása és betartatása

A 8.2.1-es pontban felsorolt szabályok minden Felhasználóra és Látogatóra vonatkoznak. Ezek be nem tartása a honlap használatból vagy a válaszadásból való kizárást, legvégső esetben a Felhasználó tiltását vonja maga után.
(További információk a jelen Felhasználási feltételek dokumentum II. Jogi nyilatkozat 8. pontjában olvashatóak.)

10. NEM MEGFELELŐ TARTALOM VAGY ÜZENET JELZÉSE A SZOLGÁLTATÓ FELÉ
A Felhasználóknak és a Látogatóknak lehetősége van arra, hogy a nem megfelelő megjegyzést vagy tartalmat jelentsék az adminisztrátorok felé.

Ezt az [email protected] email címen kell jelezni, oly módon, hogy az email üzenetben egyértelműen beazonosítható legyen az adott oldal és/vagy az adott hozzászólás, ahol a nem megfelelő tartalom található.

A beérkező jelentéseket az adminisztrátorok megvizsgálják, és elsődlegesen a 8.2.1-es pont szabályai szerint, de lényegében a saját elbírálásuk alapján döntenek az adott komment törléséről és a további lépésekről.
A beérkezett kéréseket a lehető leghamarabb, de legkésőbb 5 nap alatt értesítés és indoklás nélkül bírálják el és teszik meg a megfelelő lépéseket.

11. JOGSÉRTÉSEK ÉS PANASZOK KEZELÉSE
11.1 Kártalanítás, kártérítés
A Szolgáltató a jogszabályilag meghatározott határidővel intézkedik minden olyan tartalom eltávolításáról, amely a tudomására jut és/vagy amelyről bejelentést kap.
A Szolgáltató a rá vonatkozó és a mindenkor hatályos jogszabályi keretek között működik együtt a hatóságokkal a bármilyen jogsértést elkövető Felhasználók felelősségre vonása érdekében.
Bármilyen jogsértés esetén (beleértve a szerzői jogokat is) a bejelentéskor a jogsértés tényét hitelt érdemlően, okirattal bizonyítani kell.
A Szolgáltató kizárja a Honlap letöltéséből vagy elérhetetlenségéből eredő bármilyen kár megtérítését.
A Szolgáltató nem vállal felelősséget a regisztráció során történő adatközlés hiányosságaiért, illetve a hibásan megadott adatokból adódó bármilyen következményért.
A Honlapon található külső hivatkozások követésével letöltött tartalom nem áll a Szolgáltató befolyása alatt. Amennyiben azt az arra jogosult kéri, a linket a Szolgáltató törli vagy módosítja.
Az esetleges jogsértéssel kapcsolatos panaszukat vagy információjukat az [email protected] E-mail címen jelezhetik.

A regisztrációkor a Felhasználó vállalja, hogy a Szolgáltatót kártalanítja minden harmadik személy részéről felmerülő igénnyel szemben, amely a Felhasználónak a Honlap-használatával vagy a Felhasználó által közzé- vagy elérhetővé tett Tartalommal kapcsolatban függ össze vagy abból ered.
Ideértve bármely természetű vagy fajtájú követelést, költséget, ami bármely igényből, hiányból, kárból (tényleges és következményes), perből, ítéletből, peres eljárás költségéből és ügyvédi költségből ered. Ezekben az esetekben a Szolgáltató írásban értesíti Felhasználót az igényről, perről vagy eljárásról.
12. ZÁRÓ RENDELEKZÉSEK
Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Jogi Nyilatkozatot a Felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően Felhasználó a szolgáltatás használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Jogi Nyilatkozatban foglaltakat.
Jelen Jogi Nyilatkozat 2016. május 1-én lép hatályba.

III. ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ (ADATKEZELÉSI SZÁM)
1. ALAPADATOK
A www.apronepper.hu internetes honlap (továbbiakban: Honlap) szolgáltatója Blázsovics Martin E. V. (továbbiakban: Szolgáltató)
A Honlap látogatásával és használatával Ön, mint Felhasználó elfogadja az alábbi adatvédelmi irányelveket.
1.1. A Honlap tulajdonos adatok
Cégnév: Blázsovics Martin E. V.
Székhely / Levelezési cím: 9024 Gyõr, Táncsics Mihály utca 15.
Nyilvántartási szám: 50617508
Adószám: 67696501-1-28
Statisztikai szám jel: 67696501-6201-231-08
Képviselő: Blázsovics Martin
E-mail cím: [email protected]
Ügyfélszolgálat: Hétfő, szerda, péntek: 10-16 óra között

1.2. A Honlap használata adatkezelési szempontból
A szolgáltatást a Szolgáltató nyújtja, mellyel kapcsolatban a Felhasználó megértette és elfogadja az alábbiakat:
 A Honlap látogatása ingyenes és személyes adatok megadása nem szükséges hozzá.
 A Honlap használata (tartalom feltöltése és hozzászólás) regisztrációhoz kötött, melyhez a Felhasználó személyes adatai szükségesek (e-mail cím, felhasználói név, jelszó). Az adatszolgáltatás önkéntes.
 A Felhasználó a Felhasználói azonosítóval történő minden jogosulatlan használatról haladéktalanul értesíti a Szolgáltatót.
 A Felhasználó szerződéskötési képessége nem korlátozott.
 Amennyiben a Felhasználó szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció, illetve a hírlevélre történő feliratkozás során harmadik fél adatait adta meg, vagy a Honlap használata, illetve a szolgáltatás használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult a Felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére.
 A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy minden további értesítés nélkül törölje azon Felhasználót, aki bármely más személy nevével, képmásával, e-mail címével vagy más személyes információjával visszaél.
 A Felhasználó a regisztrációval kötelezettséget vállal arra, hogy az általa szabadon szerkeszthető tartalom valamint a profiljában feltüntetésre kerülő vagy általa közzétett adatok, információk, fotók a Szolgáltató vagy harmadik személy jogát vagy jogos érdekét nem sérti. Amint a Szolgáltató tényleges tudomást szerez a vélelmezett félrevezető azonosító használatáról vagy egyéb visszaélésről, a Szolgáltató jogosult a Felhasználó hozzáférését az ellenőrzési folyamat lezárásáig korlátozni. Ebben az esetben Szolgáltató a Felhasználót a törlésből fakadóan ért károkért nem felel.
 Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.
 A Felhasználónak regisztráció során megadott személyes adatai a Szolgáltató nyilvántartásába kerülnek. A Felhasználó a regisztrációval kifejezett hozzájárulását adja személyes adatainak a Szolgáltató általi nyilvántartásához és kezeléséhez. Az adatkezelés célja: látogatottsági statisztikák készítése, szolgáltatás minél magasabb színvonalú és hatékony működésének biztosítása, továbbá ezekhez való hozzájárulásod esetén marketing célú felhasználás, hírlevél küldés, közvetlen üzletszerzési célokra való felhasználás.
 Amennyiben a regisztrációs oldalon, egyéb oldalak oldalsó paneljében vagy a recept feltöltés oldalán külön a Felhasználó hozzájárult a hírlevelek küldéséhez, akkor a Szolgáltató a Felhasználó e-mail címére hírleveleket is küldhet. (További információk a jelen Felhasználási feltételek dokumentum I. Honlaphasználat 3. és II. Jogi nyilatkozat 5. pontjában olvashatóak.)
 Amennyiben a Felhasználó a hírleveleket le kívánja mondani, úgy azt a hírlevélben található „leiratkozom” linkre kattintva vagy az [email protected] e-mail címre küldött üzenettel teheti meg.
 A regisztrációs adatszolgáltatás minden esetben önkéntes. A regisztrációs adatokat a „Felhasználónév” kivételével a Felhasználó bármikor módosíthatja.
 A Honlap egyes részeinek letöltésekor automatikusan kisméretű, bizonyos esetben az Ön személyes adatait tartalmazó adatfile-okat helyezünk el az Ön számítógépén (“cookie”). Ennek megtörténtéről Ön a Szolgáltatótól nem kap további értesítést. Az adatfile-ok a Honlap egyes funkcióinak működéséhez szükségesek, látogatásai alkalmával a korábbi adatfile-ok a Szolgáltatóhoz kerülnek. (További információk a jelen Felhasználási feltételek dokumentum III. Adatvédelmi tájékoztató 8. pontjában olvashatóak.)
 A Honlapra való belépéssel számítógépének egyes paramétereiről, illetve annak IP címéről naplófile készül. Az adatok kizárólag statisztikai célokat szolgálnak, a Szolgáltató kizárólag a Honlap fejlesztése érdekében használja fel őket – kivéve a jogszabályi kötelezés, illetve a hatósági eljárás eseteit. Az IP cím és a naplófile egyes esetekben személyes adatnak minősülhet.
 A Szolgáltató az adatbázissal kapcsolatosan minden óvintézkedést megtesz, hogy a Felhasználóra vonatkozó információkat biztonságos környezetben tárolja. A regisztrált adatokhoz a Szolgáltató, illetve bizonyos publikus adatokhoz a többi Felhasználó, ill. a portál Látogatói férhetnek hozzá.
 A Szolgáltató nem vállal felelősséget az esetleges adatlopásból származó károkért.
 Személyes adatokat a jelen dokumentumban megjelölteken kívül harmadik személyeknek a Szolgáltató nem ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra, amelyekre csak rendkívüli esetekben kerülhet sor. Az egyes hatósági adatkérések teljesítése előtt minden egyes adat tekintetében a Szolgáltató megvizsgálja, hogy valóban fennáll-e az adattovábbítás jogalapja, kötelezettsége.
 Jelen adatkezelési irányelvek elfogadásával a Felhasználó hozzájárul, hogy az általa önként megadott adatokat a Szolgáltató feldolgozza és törvény által meghatározott feldolgozott adatformában saját hirdetési tevékenysége során felhasználja. A regisztrációs adatszolgáltatás minden esetben önkéntes.
 A Szolgáltató az adatkezelési tevékenységét bejelentette az adatvédelmi nyilvántartásba.
Adatkezelés megnevezése Nyilvántartási szám:
Honlapon történő regisztráció, hírlevél, beléptetés, nyereményjátékok. NAIH-XXX
 Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatót a Felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően Felhasználó a szolgáltatás használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.
 Jelen Adatkezelési Tájékoztató 2016. május 1-én lép hatályba.
2. ADATKEZELÉSI IRÁNYELVEK
 Személyes adatot csak a törvénynek megfelelően gyűjtünk és kezelünk.
 Rendszerüzenetet hozzájárulás nélkül is küldhetünk.
 Az adatokat a lehető legbiztonságosabban tároljuk.
 Harmadik félnek személyes adatokat csak hozzájárulással adunk át. Bárkinek felvilágosítást adunk a róla tárolt adatokról, ha ezt írásban kéri az [email protected] címen.
 A személyes adatok törlését az [email protected] címen lehet kérni.
2.1. Az adatkezeléssel kapcsolatos alapfogalmak
 Érintett személy:
A weboldalra regisztráló személy. Bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy (Felhasználó).
 Személyes adat:
Az érintettel kapcsolatba hozható adat. A felhasználó email címe, profil képe, jelszava és felhasználói neve.
 Hozzájárulás:
Az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez.
 Tiltakozás:
Az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri.
 Adatkezelő:
Az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajttatja.
 Adatkezelés:
Az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése.
 Adattovábbítás:
Az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele.
 Nyilvánosságra hozatal:
Az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele.
 Adattörlés:
Az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges.
 Adatmegjelölés:
Az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából.
 Adatzárolás:
Az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából.
 Adatmegsemmisítés:
Az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése.
 Adatfeldolgozás:
Az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik.
 Adatfeldolgozó:
Az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – adatok feldolgozását végzi.
 Adatfelelős:
Az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett.
 Adatközlő:
Az a közfeladatot ellátó szerv, amely – ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot – az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatait honlapon közzéteszi.
 Adatállomány:
Az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége.
 Harmadik személy:
Olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.
 Adatvédelmi incidens:
Személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés.
3. ADATKEZELÉSI ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK
3.1. Alapadatok
Az Blázsovics Martin E. V. (székhely: 9024 Gyõr, Táncsics Mihály utca 15. Nyilvántartási szám: 50617508, Adószám: 67696501-1-28, képviseli: Blázsovics Martin, e-mail: [email protected], adatvédelmi nyilvántartási szám: XXX) (a továbbiakban: Szolgáltató, Adatkezelő) aláveti magát a következő tájékoztatónak.
3.2. Adatkezelési hozzájárulás
Az Info tv. 20. § (1) kimondja, hogy az érintettel (jelen esetben a www.kerdezdmeg.hu weboldal felhasználójával, a továbbiakban: Felhasználó, érintett) az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul.
3.3. Funkcionális adatkezelés alapelveink (Elker 13/A. § szerint)
Az Info tv. 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a webes szolgáltatás funkcionalitásának működése körében.
Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az érintettek köréről, az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról.
3.3.1. Az érintettek köre
A www.kerdezdmeg.hu weboldal regisztrált Felhasználói (igénybe vevői) és hírlevélre feliratkozók.
3.3.2 Adatkezelés
 Az adatkezelés célja
A honlap bizonyos funkcióinak használata regisztrációhoz kötött. Az adatkezelés és az adatgyűjtés célja a honlapon történő regisztráció, regisztrációhoz szükséges adatok kezelése, a honlap üzemeltetésével kapcsolatos adatbázis kezelése, hírlevél küldése.
 Adatkezelés jogalapja:
A Felhasználó hozzájárulása, az Info tv. 5. § (1) bekezdése, illetve az Elker tv. 13/A. § (3) bekezdése. A Felhasználók a regisztrációs nyilatkozat elfogadásával elfogadják a jelen Adatkezelési Szabályzatban lefektetett szabályokat és önkéntesen hozzájárulnak személyes adataik kezeléséhez.
A Szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A Szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.
Nem minősülnek személyes adatnak azok az anonim információk, melyeket az adatkezelő a személyes azonosíthatóság kizárásával gyűjt és természetes személlyel nem hozhatóak kapcsolatba, s ez által nem állítható fel kapcsolat természetes személlyel.
 Az adatkezelés időtartama az adatok törlésének határideje:
Az adatkezelés kezdő időpontja az érintett www.kerdezdmeg.hu weboldalon történő regisztrációjának dátuma, az adatkezelés pedig az érintett törlési kérelméig tart.
Az érintett törlési kérelmének Szolgáltatóhoz való beérkezését követő munkanap haladéktalanul törlésre kerülnek a személyes adatok. Kivéve a számviteli bizonylatok esetében, hiszen a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat.
Amennyiben a felhasználó a személyes adatainak törlését kéri, úgy személyes adatai végleg törlésre kerülnek, kivéve, ha más jogszabályi rendelkezés az adatkezelőt a személyes adatok megőrzésére kötelezi.
 Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye:

A személyes adatokat az adatkezelő (Blázsovics Martin E. V., ügyvezető: Blázsovics Martin) kezelheti a jelen alapelvek tiszteletben tartásával.
3.3.3. Adatfeldolgozás
A Szolgáltató a www.kerdezdmeg.hu Honlap üzemeltetése és működése céljából szolgáltatókat, mint adatfeldolgozókat vesz igénybe, akik a Szolgáltató könyvelését, rendszergazdai munkákat, illetve a központi szerver üzemeltetését, karbantartását, fejlesztését végzik és a kezelésében lévő szerveren kerülnek elhelyezésre a Felhasználó által megadott személyes adatok. Az adatfeldolgozók a személyes adatok feldolgozását a jelen Adatvédelmi Szabályzat és a vonatkozó jogszabályok betartásával végzik.
Adatfeldolgozásra jogosultak:
 A Honlap üzemeltetése céljából:
Blázsovics Martin (Blázsovics Martin E. V., Nyilvántartási szám: 50617508, Adószám: 67696501-1-28, Statisztikai szám jel: 67696501-6201-231-08, Email: [email protected])
Blázsovics Martin (Személyi igazolvány száma: 095945BE, Cím: 9024 Győr, Táncsics M. 15, Email: [email protected])
 Rendszergazdai munkák céljából:
Blázsovics Martin (Blázsovics Martin E. V., Nyilvántartási szám: 50617508, Adószám: 67696501-1-28, Statisztikai szám jel: 67696501-6201-231-08, Email: [email protected])
Blázsovics Martin (Személyi igazolvány száma: 095945BE, Cím: 9024 Győr, Táncsics M. 15, Email: [email protected])
 Adminisztrátori feladatok céljából
Blázsovics Martin (Blázsovics Martin E. V., Nyilvántartási szám: 50617508, Adószám: 67696501-1-28, Statisztikai szám jel: 67696501-6201-231-08, Email: [email protected])
Blázsovics Martin (Személyi igazolvány száma: 095945BE, Cím: 9024 Győr, Táncsics M. 15, Email: [email protected])
 Szerverszolgáltatás céljából:
Contabo GmbH (Aschauer Straße 32a 81549 München Németország, Authorized executives: Michael Herpich & Michael Bölke
Register court: AG München
Register number: HRB 180722
VAT-ID.: DE267602842
FA München Körperschaften)
Adatkezelési irányelv: https://contabo.com/agb.html

3.3.4. Adattovábbítás
 Az adattovábbítás jogalapja:
A Felhasználó önkéntes hozzájárulása, az Info tv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.
 Az adattovábbítás ténye:
A Szolgáltató nem végez adattovábbítást.

3.4. Az érintetettek tájékoztatásának kötelezettsége
Az Info tv. 6. § (1) bekezdése alapján arról is, hogy személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.
A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

3.4.1. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogai:
 Az érintett kérelmezheti a Szolgáltatónál, hogy az adjon tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, kérheti személyes adatainak helyesbítését, valamint kérheti személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását.
 Az Felhasználó kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.
 Az adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
 Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes.
 Felhasználó kérelmére Szolgáltató tájékoztatást ad az általa kezelt adatokról, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az esetleges adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes.
 Szolgáltató, amennyiben a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot helyesbíti.
 Törlés helyett Szolgáltató zárolja a személyes adatot, ha a Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. A zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.
 Szolgáltató törli a személyes adatot, ha kezelése jogellenes, a Felhasználó kéri, a kezelt adat hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható – feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.
 Az adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.
 A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
 Ha az adatkezelő a Felhasználó helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

3.4.2. Adatkezeléssel kapcsolatos jogorvoslati lehetőségek:
 Felhasználó tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen, ha
a) a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag a Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy a Szolgáltató, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
c) törvényben meghatározott egyéb estben.

 Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha a Szolgáltató az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

 Amennyiben a Felhasználó Szolgáltatónak a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat. A bíróság soron kívül jár el.
 Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: [email protected]
3.5. A Felhasználó kérelmezheti az adatkezelőnél a 1.1 pontban megadott elérhetőségeken:
a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
b) személyes adatainak helyesbítését (módosítását), valamint
c) személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását.
3.5.1.
Felhasználó kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.
3.5.2.
A Felhasználó kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.
3.6. A Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen
3.6.1.
Ha az adatkezelő a Felhasználó tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
3.6.2.
Ha a Felhasználó az adatkezelőnek az előző pont szerint meghozott döntésével nem ért egyet, illetve ha az adatkezelő a határidőt elmulasztja, a Felhasználó – a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat, illetve kezdeményezheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság eljárását.
3.7. Az érintettek személyes tájékoztatása
Ha az érintettek személyes tájékoztatása lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna (mint például jelen esetben egy internetes szolgáltatásnál), a tájékoztatás megtörténhet az alábbi információk nyilvánosságra hozatalával is:
• az adatgyűjtés ténye, az érintettek köre (3.3.1.), az adatgyűjtés célja (3.3.2.),
• az adatkezelés időtartama,
• az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
• az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak és jogorvoslati lehetőségeinek ismertetése, valamint
• ha az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vételének van helye, az adatkezelés nyilvántartási száma.
3.8. Adatkezelési tájékoztató elérhetőségei
Jelen adatkezelési tájékoztató az fenti tartalmi előíráson alapul. A jelen tájékoztató elérhető az alábbi oldalról: http://www.xxx.hu/xxx , illetve pdf formátumban letölthető a saját készülékre.
A tájékoztató módosításai a fenti címen történő közzététellel lépnek hatályba. A tájékoztató egyes fejezetcímei mögött megjelenítjük a jogszabályi hivatkozást is.
4. ADATBIZTONSÁG
4.1.
A Szolgáltató honlapját kiszolgáló szerverek az Contabo GmbH (továbbiakban: Tárhelyszolgáltató) szervertermében (Németországban) kerültek elhelyezésre.
4.2.
A Tárhelyszolgáltató a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:
• Az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás).
• Hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége).
• Változatlansága igazolható (adatintegritás).
• A jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.
4.3.
A Tárhelyszolgáltató olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.
4.4.
A Tárhelyszolgáltató az adatkezelés során megőrzi:
 A titkosságot
Megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult.
 A sértetlenséget:
Megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét.
 A rendelkezésre állást:
Gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.
4.5.
A Tárhelyszolgáltató informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. A Szolgáltató a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.
4.6.
Tájékoztatjuk a Felhasználókat, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek.
Az ilyen fenyegetésektől megvédendő a Szolgáltató megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését.
4.7.
Az adatkezelő úgy tervezi meg és hajtja végre az adatkezelési műveleteket, hogy biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét.
4.8.
Az adatkezelő gondoskodik az adatok biztonságáról (jelszóval, vírusirtóval való védettség), megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Infotv, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.
4.9.
Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi az adatkezelő, különösen:
 a jogosulatlan hozzáférés,
 a megváltoztatás,
 a továbbítás,
 a nyilvánosságra hozatal,
 a törlés vagy megsemmisítés,
 a véletlen megsemmisülés és sérülés,
 az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
4.10.
Az adatkezelő megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.
4.11.
A személyes adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés, az adatok megváltoztatása és jogosulatlan nyilvánosságra-hozatala, vagy felhasználása megakadályozása érdekében az adatkezelő gondoskodik:
 a megfelelő informatikai, műszaki környezet kialakításáról, üzemeltetéséről,
 a szolgáltatásnyújtásban résztevő munkatársai ellenőrzött kiválasztásáról, felügyeletéről,
 a részletes üzemeltetési, kockázatkezelési és szolgáltatási eljárásrendek kiadásáról.
4.12. A fentiek alapján Szolgáltató biztosítja, hogy az általa kezelt adat:
 a jogosult számára rendelkezésre álljon,
 hitelessége és hitelesítése biztosított,
 változatlansága igazolható legyen.
4.13. Adatkezelő és annak tárhelyszolgáltatójának informatikai rendszere véd többek között:
• a számítástechnikai csalás,
• a kémkedés,
• a számítógépvírusok,
• a spam-ek,
• a hack-ek,
• és egyéb támadások ellen.

5. AZ ADATKEZELÉS EGYÉB ALAPELVEI
 A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. Az érintettel akkor helyreállítható a kapcsolat, ha az adatkezelő rendelkezik azokkal a technikai feltételekkel, amelyek a helyreállításhoz szükségesek.
 Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és – ha az adatkezelés céljára tekintettel szükséges – naprakészségét, valamint azt, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.
 Az Adatkezelő a megadott személyes adatokat a jelen tájékoztatóban foglalt céloktól eltérő célokra nem használja, illetve nem használhatja fel. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása – hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel – a Felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kizárólag.
 Az Adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.
6. KÖZÖSSÉGI OLDALAK – facebook.com, plus.google.com
6.1. Adatkezelés
Az Info tv. 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a közösségi oldalak adatkezelése körében a következőket:
• az adatgyűjtés ténye,
• az érintettek köre,
• az adatgyűjtés célja,
• az adatkezelés időtartama,
• az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
• az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.
6.2. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre:
Facebook/Google+ közösségi oldalakon regisztrált neve és e-mail címe.
Facebook adatvédelemi irányelvei: https://www.facebook.com/privacy/explanation
Google+ adatvédelemi irányelvei: https://www.google.com/policies/privacy/?hl=hu
6.3. Az érintettek köre:
Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook/Google+ közösségi oldalakon, és „lájkolta” a www.kerdezdmeg.hu bármely saját közösségi oldalát.
7.4. Az adatgyűjtés célja:
A közösségi oldalakon, a www.kerdezdmeg.hu által nyújtott szolgáltatás egyes tartalmi elemeinek, figyelemfelkeltő üzeneteinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”, népszerűsítése.
7.5.
Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.
7.6.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.

8. Cookie-k (sütik) kezelése
8.1.
A szolgáltató a felhasználó számítógépén cookie-t helyez el és olvas vissza. (A cookie olyan szöveges fájl, melyet a honlap webszervere a felhasználó számítógépének merevlemezére telepít annak későbbi azonosítása érdekében.
Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett cookie-t, a cookie-t kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.)
Az így rögzített adatok egyéb személyes adatokkal nem kapcsolhatók össze.
8.2.
A cookie-k a felhasználók merevlemezére automatikusan továbbított olyan fájlok, amelyek megkönnyítik az internetes oldalon való navigációt és az internetes oldal-látogatási statisztikák elkészítését.
A honlap megtekintése során a technikai működés miatt a következő, böngészője által minden esetben elküldött adatok szerepelhetnek a kiszolgáló statisztikánkban: böngésző típusa és verziója, operációs rendszer, hivatkozó URL-cím (korábban megtekintett webhely), a hozzáféréshez használt számítógép IP-címe, valamint a látogatás dátuma és időpontja. Ezeket az adatokat kizárólag belső és statisztikai célokból rögzítjük.
8.3. Tájékoztatás
A weboldalra jellemző cookie-k az úgynevezett „Átmeneti (session) cookie” és „állandó (persistent) cookie-k”, melyek használatához nem szükséges előzetes hozzájárulást kérni az érintettektől.
8.4.
Az Info tv. 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a weboldal cookie adatkezelése körében a következőket:
 Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok.
 Az érintettek köre: A szolgáltatást használó valamennyi érintett.
 Az adatgyűjtés célja: a felhasználók azonosítása és a látogatók nyomon követése.
 Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelés időtartama a session cookie-k esetén a honlapok látogatásának befejezéséig tart. Egyéb cookie-k esetén az érintett kérésére azonnal törli a Szolgáltató.
 Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő és munkatársai, továbbá a weboldal Szolgáltatóje kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.
 Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.
8.5. Az adatkezelés jogalapja:
Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.
8.6.
A weboldal látogatottsági adatait a Google Analytics szolgáltatás igénybevételével méri a Szolgáltató. A szolgáltatás használata során adatok kerülnek továbbításra. A továbbított adatok az érintett azonosítására nem alkalmasak. A Google adatvédelmi elveiről bővebb információ itt olvasható: https://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/.
A weboldal látogatottsági és egyéb adatait a Hotjar szolgáltatás igénybevételével méri a Szolgáltató. A szolgáltatás használata során adatok kerülnek továbbításra. A továbbított adatok az érintett azonosítására nem alkalmasak. A Hotjar adatvédelmi elveiről bővebb információ itt olvasható: https://www.hotjar.com/privacy.
8.7.
A weboldal a Google Adwords remarketing követő kódjait használja. A remarketing egy olyan funkció, amelynek segítségével a weboldal azoknak a felhasználóknak, akik korábban már felkeresték webhelyet, releváns hirdetéseket jelenítsen meg, miközben a Google Display Hálózat egyéb webhelyeit böngészik. A remarketing kód cookie-kat használ a látogatók megjelöléséhez. A webáruházat felkereső felhasználók letilthatják ezeket a cookie-kat, és egyéb, a Google adatkezelésével kapcsolatos információt is olvashatnak az alábbi címeken: Google Policies (https://www.google.com/policies/privacy/) és Google Support (https://support.google.com/?hl=hu).
Amennyiben felhasználó letiltja a remarketing cookie-kat, számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a weboldaltól.
9. Alkalmazott jogszabályok
A tájékoztató elkészítése során figyelemmel voltunk az alábbi jogszabályokra és ajánlásokra:
• 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a fentiekben: Info tv.)
• 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (főképp a 13/A. §-a), (a fentiekben: Elker tv.)
• 2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;
• 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (különösen a 6.§-a)
• 2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról
• 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§-a)
• 16/2011. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára vonatkozó EASA/IAB- ajánlásról
Jelen adatvédelmi szabályzat az adatkezelő által egyoldalúan bármikor, a vonatkozó jogszabályi előírások betartása mellett módosítható azzal, hogy az adatkezelő köteles ezen változásról megfelelő időben értesíteni a felhasználót. Egyebekben az adatkezelő a vonatkozó jogszabályi előírások betartásával jár el és azokat teljes körben érvényesíti.
2016. május 1.
Blázsovics Martin E. V.
Blázsovics Martin
verzió 1.0